sl
en
NAPREDNE TEHNOLOŠKE REŠITVE V KOMUNALNI INFRASTRUKTURI IN ENERGETIKI

Partnerji


Projekt Bluefuture je rezultat večletnega poslovnega sodelovanja nemškega koncerna KSB in slovenskega koncerna Kolektor Ipri iskanju čim boljših in uporabnikom prilagojenih naprednih tehnoloških rešitev v komunalni infrastrukturi in energetiki.

Vzajemno sodelovanje podjetij je sledeče:

 • KSB, ki je vodilni svetovni proizvajalec črpalk in armatur, odgovoren za avtomatizirano hidravlično opremo in z njo povezanimi tehnološkimi sklopi,
 • Kolektor pa zagotavlja električno in nadzorno opremo za potrebe avtomatizacije in informatizacije.

Bluefuture tehnološke rešitve za komunalno infrastrukturo in energetiko so dostopne na tržišču Slovenije in JV Evrope.

 

Koncern KSB                                                                                  


KSB je vodilni mednarodni proizvajalec črpalk, armatur in z njimi povezanih sistemov. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1871 in je od tedaj preraslo v mednarodno podjetje, prisotno v več kot 100 državah. Z lastno proizvodnjo, prodajo, trženjem  in servisnimi storitvami je KSB svojim kupcem blizu na vseh celinah. S svojo inovativno tehnologijo črpalk, armatur in sistemov zagotavlja učinkovite in inteligentne rešitve za skoraj vse aplikacije, ki vključujejo prenos tekočin na naslednjih področjih:

 • Industrija - procesna tehnika 
 • Prenos vode - vodovodi, namakanje, črpanje podtalnice, zajemanje
 • Priprava vode - kanalizacija, čistilne naprave
 • Energetika - pretvorba energije, napajanje kotlov
 • Stavbna tehnika - ogrevanje in hlajenje
 • Rudarstvo - prenos trdnih snovi s tekočinami

                                                              

Koncern Kolektor


Koncern Kolektor se ponaša s tradicijo v visoko specializirani industrijski proizvodnji. Na poti dolgi pol stoletja se je Kolektor razvil v globalno družbo s sedežem v Sloveniji ter široko razvejano mrežo podjetij in podružnic v Evropi, Ameriki in Aziji. Strateški položaj sedeža v središču Evrope ter globalna tržna in proizvodna prisotnost na vseh pomembnih svetovnih trgih, nam omogočata učinkovito obvladovanje potreb trga in optimalne poslovne rešitve. Razvojno in tehnološko napredni procesi potrjujejo naša prizadevanja za zadovoljevanje potreb kupcev s takojšnjimi in odgovornimi rešitvami.

Koncern Kolektor je transnacionalna družba, ki na strateških svetovnih trgih povezuje skoraj 30 podjetij. Podjetja v koncernu so organizacijsko povezana po panožnem principu. Programi so razvojno in poslovno vodeni v poslovnih divizijah: 

 • Komponente in sistemi,
 • Stavbna tehnika in produkti za dom ter
 • Energetika in industrijska tehnika.
Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletnega mesta, določene vsebine prilagodimo posebej za vas in z analizo obiska izboljpujemo spletno mesto. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.
Ne strinjam se